ISAP 2015

Održava se: 17. – 18. listopada 2015.
Službene stranice: isap.hr

U tradiciji istarskog kulinarstva PRŠUT je vrhunac i mjerilo za svako dobro, za sve grijehe nepca. Pršut se doživljava i prepoznaje kao vrhunska ljepota, Istrani ga zovu – vijulin, što će reći violina. On, taj kraljevski status i zaslužuje okusom, mirisom, bojom, točnom mekoćom odnosno svježinom, i premda su ti elementi vrlo istančani, od sladokusaca su uvijek precizno prepoznatljivi. Kvaliteta i kakvoća krije se u slatkoći, mekoći, mirišljavosti. Gdje se skriva tajna te slasti? U umijeću, pažnji, strpljivosti, ali i vremenskim uvjetima…

Njemu u čast Općina Tinjan organizira tradicionalni Internacionalni sajam pršuta ISAP.

ISAP – Internacionalni sajam pršuta, svake se godine u mjesecu listopadu održava u Tinjanu, malom istarskom mjestu u središnjoj Istri.

Sajam okuplja preko 30 proizvođača pršuta iz različitih eurpskih zemanlja – Portugal, Španjolska, Italija, Slovenija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Francuska te naravno Hrvatska, a kroz dva dana koliko traje sajam, Tinjan posjeti preko 25.000 ljubitelja ove delicije.

Još se 2006. godine Općina Tinjan s pravom proglasila Općinom istarskog pršuta, a sve to prvenstveno zahvaljujući vrhunskim proizvodima tinjanskih pršutana, kojih se na tom relativno malom području nalazi čak pet.

Internacionalni sajam pršuta ISAP jest prepoznatljiva manifestacija koja je prerasla u tradiciju našeg područja i koju deveti put za redom Općina Tinjan (“Općina istarskog pršuta” proglašena 2006.g.) organizira u suradnji s Udrugom proizvođača istarskog pršuta, Istarskom županijom i LAG-om Središnja Istra. Ove će se godine “ISAP 2015 – Internacionalni sajam pršuta” održati od 17. – 18. listopada, a svečano otvaranje sajma biti će u 11.00 sati 17. listopada 2015. godine (subota) u Tinjanu.

U nastavku možete preuzeti prijavnice za pršutare:

イブサンローラン バッグ イブサンローラン バッグ