ISAP 2018 - Consorzio di Prosciutto di Parma ovogodišnji partner ISAP-a

Consorzio di Prosciutto di Parma ovogodišnji partner ISAP-a

Published on 24.09.2017, in Nekategorizirano.

Prosciutto di Parma, jedan od najpoznatijih talijanskih proizvoda na svijetu, proizvodi se u pokrajini Emilia-Romagna u srednjoj Italiji. To područje, jedno je od gospodarski najuspješnijih dijelova Italije, ponosi se svojim poviješću i kulturom bogatim gradovima, poput Piacenze, Ferrare, Bologne i Ravenne te turistički razvijenom rivijerom s poznatim jadranskim ljetovalištem Rimini.

Prema neki  podacima osam milijuna primjeraka parmskog pršta proizvede se godišnje na području između ravnica koje okružuju Parmu i brdovitih predjela južno od nje. Proizvodnja je centrirana u Langhiranu, gradiću na samome rubu Apenina, gdje vlada jedinstvena mikroklima koja se smatra idealnom za zrenje pršuta.

Glasoviti parmski pršut, zaštićen je oznakom denominazione di origine controllata (DOP), koja se prepoznaje zaštitnim znakom — riječju Parma ugrađenom uz stiliziranu krunu. O poštovanju strogih pravila kojih se moraju pridržavati proizvođači da bi svoj proizvod na tržištu smjeli prodavati kao Prosciutto di Parma (DOP), brine se Consorzio di Prosciutto di Parma, u koji su učlanjene parmske pršutane. Upravo će ovaj konzorcij biti ovogodišnji partner Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu.

 

 
イブサンローラン バッグ イブサンローラン バッグ