Izložba kosiri i susret dječjeg folklora

Published on 18.10.2014, in Nekategorizirano.

Za vrijeme trajanja ovogodišnjeg ISAP-a 18.i 19. listopada 2014 g. Kumpanija Kosirići iz Tinjana postaviti će XIX. Izložbu Kosira u Tinjanu. Već drugu godinu za redom Kumpanija Kosirići dobila je povjerenje od Općine Tinjan i preuzela organizaciju izložbe koja u Tinjanu traje već dugi niz godina.

Ove godine naziv izložbe je „Dobro jutro s Kosirićem“, a temelji se na radu devet istarskih kovača i njihovih kosira.

Posjetitelji će moći glasati za najljepši kosir na izložbi te će isti biti prigodno nagrađen.

U sklopu same izložbe biti će izloženi umjetnički radovi domaćeg umjetnika Branka Banka pod nazivom „Obično neobične slike“.

Svečano otvorenje izložbe biti će u subotu u 10:00 sati, a izložba će biti otvorena u subotu i nedjelju od 10:00 do 18:00 sati.

 

U nedjelju u 16:00 sati pozivamo sve ljubitelje folklora da nam se pridruže na Susretu dječjegfolklorakoji se po drugi put održava u Tinjanu.

Osim najmlađih članova Kumpanije Kosirići nastupiti će dječja folklorna društva: KUD Barban, Dječji vrtić Pazinski Novaki mješovita skupina Frndalići, Učeničko kulturno umjetničko društvo Mladice iz Žminja, Dječja folklorna skupina zajednice Talijana Armando Capolicchio iz Galižane.

Pridružite nam se ovog vikenda u Tinjanu i uživajte u djeliću tradicije i običaja našega kraja koje će nam kroz pjesmu i ples predstaviti naši najmlađi.

 
イブサンローラン バッグ イブサンローラン バッグ